.

akreditacia.21.06.2022

Laboratorija za ispitivanje naftnih proizvoda je odvojena i nezavisna jedinica unutar kompanije PRISTA OIL HOLDING EAD.

Laboratorija se nalazi u okviru proizvodnog postrojenja za proizvodnju maziva u mestu Ruse i prostorno zauzima površinu od 1000 m2. Poseduje najmoderniju opremu za ispitivanje , monitoring i kontrolne instrumente, kao i merne uređaje za ispitivanje proizvoda u skladu sa različitim metodama standarda –BDS, BDS ISO, ASTM itd. Laboratorija je osnovana 1996. godine i akreditovana je u skladu sa standardom BDS EN ISO/IEC 17025 od 2003. godine.

Trenutno, Laboratorija poseduje akreditaciju za ispitivanje i uzorkovanje maziva različitih viskoznih gradacija i stepena performansi – baznih ulja , cirkulacionih ulja, menjačkih ulja, turbinskih ulja, hidrauličnih ulja, kompresorskih ulja, transmisionih ulja, motornih ulja, transformatorskih ulja, ulja za avijaciju, fluida za hlađenje i podmazivanje pri obradi metala, kočionih tečnosti, rashladnih tečnosti (antifriza).

Laboratorija za ispitivanje naftnih proizvoda kompanije PRISTA OIL HOLDING EAD pruža usluge u skladu sa BDS EN ISO/IEC 17025:2018 obezbeđujući profesionalno i stručno ispitivanje i uzorkovanje u svim aktivnostima koje su određene obimom akreditacije.

Dobra ocena rada zaposlenih u laboratoriji se pokazuje njihovim odličnim performansama u programima međulaboratorijskog poređenja testiranja podobnosti i stručnosti koje organizuju АSTM – Međulaboratorijski programi unakrsne provere, SGS IIS (Institut za međulaboratorijske studije, Holandija), kao i u programima koje organizuju Chevron, Bugarske organizacije itd.

Laboratorija učestvuje u razvoju novih proizvoda i obavlja monitoring performansi ulja tokom eksploatacije.

Osoblje laboratorije predstavlja kompaniju PRISTA OIL HOLDING EAD kao organizacionog člana u ASTM (Američkom društvu za ispitivanje i materijale), BDS (Bugarskom Institutu za standarizaciju), TC 67, Udruženju metrologa Bugarske i drugim.